FORSIDEN OM MEG INTERNAT ANBEFALINGER FØLG MEG

Lundeneset

Fikk en kommentar fra ei jente som lurte på om jeg kunne skreve et innlegg om selve skolen ettersom hun vurderte å begynne her. So here it goes: 

Lundeneset VGS er en kristen internatskole som befinner seg i Ølensvåg, ca 50 minutt utenfor Haugesund. Plasseringen av skolen mener vel de fleste elevene er litt øde. Selve Ølenvsåg ligger 2,8 km fra skolen og her finner du Kiwi, Europris, Statoil, en frisør og en blomsterbutikk med kafe. Elevene pleier som regel å sykle, ta gåturer eller å få elever til å kjøre dem ned. Ellers er det ca 5 km til Ølen hvor de har litt flere butikker, mens Haugesund er plassen de fleste stikker viss de skal shoppe eller lignende.


oversiktsbilde over skolen - med logoen


og her har vi litt av søte statoil

Skolen tilbyr utdanningsprorgramma Studiespesialisering, Service og Samferdsel, Medier og Kommunikasjon og Påbyggning til generell Studiekompetanse. Det er 183 elever på skolen og 174 av dem bor på internatet. Man kan søke om å bo på enerom eller dobbeltrom uten, eller med bad. Selvfølgelig er romma med bad dyrest og en må regne med å bo på dobbeltrom et av åra man går på skolen. 
rommet til torunn og jeg ifjor. på dette tidspunktet hadde vi liggebesøk av silje, derfor den ekstra sengen. vi fikk det eneste rommet på internatet med sengen som var festet til veggen, noe som førte til at vi ikke kunne ommøblere og måtte møte det samme synet hver dag. kan legge ut bilder av rommet jeg bor på nå etterhvert. 

På Lundeneset bor det mennesker fra nesten hele landet! Her fins det folk fra Nordlandet, noen fra Sørlandet, mens andre bor kanskje bare 20 minutter unna skolen. Skolen har utrolig godt miljø og ettersom de fleste bor på internatet er det lett å få kontakt med folk. Mange syns det til tider kan være litt slitsom med folk rundt seg så ofte og da kan det være litt herlig å bare låse seg inn på rommet sitt. 


to hordalandschicks, og ei fra rogaland

De fleste mennesker liker å holde seg i akitivtet. Her på Lundeneset har vi et eget fotballlag til guttene og et til jentene. En kveld i uka blir det arrangert zumba i gymsalen, mens en annen er det volleyball som står på planen. Treningsrom fins det også, men viss du heller vil på tur i skog og mark har du nok å velge vrake mellom. Her er det mye natur og fjelltopper du kan bestige. Viss du derimot vil spille håndball, kan du stikke til Ølen for å være med på jente eller damelaget der. Om de har for gutter vet jeg ikke, men vil tro det. 


treningsrommet

I helgene på skolen pleier russen å arrangere litt av hvert. Fotballcup, Lundeneset Grand Prix og sist helg var det talentkveld. Til tider småting, andre ganger litt større arrangement. 

Viss man går på Lundeneset får man uansett en reise med i prisen. Første klasse reiser på studietur rundt om i Norge, mens andre- og tredjeklasse reiser sammen på studietur. Dette året kunne vi eldste velge mellom å reise til Malta, Hellas, Roma eller på interail til London, Paris og Barcelona. Jeg skal til Roma og kan ikke si annet et at jeg gleder meg til oppleve litt av Italia.  


fra norgesturen i fjor 
 
Man behøver ikke å være kristen for å gå her, men skolen er basert på kristne verdien og drevet av NLM.  Mange av elevene på skolen er kristne, det samme er lærerne. Det blir arrangert  møter på kveldstid og hver dag er det morgensamling med andakt. Viss man går på denne skolen er kristendom et eget fag man må ha. 

Innlegg om timeplan har jeg skrevet her.

Alt i alt vil jeg si dette er en utrolig bra skole. Dette er andre året jeg går på Lundeneset og vil si jeg trives. Jeg kjenner at jeg til tider savner det å bo hjemme. Å kunne slippe matkø og bare det å kunne tilbringe en hel søndagskveld hjemme istedetfor å bruke den på reising tilbake til skolen. Lundeneset er en skole jeg virkelig anbefaler! 


thumbs up for skolen!
 
Du finner også mer informasjon på hjemmesiden til skolen. Er det noe mer du lurer på? 3 kommentarer

Torunn

27.09.2012 kl.12:39

bra skreve! :-D

Maria Anda

27.09.2012 kl.14:19

bra skrevet!

helenean

27.09.2012 kl.17:21

Det hørtes egentlig utrolig spennende og morsomt ut å gå der:-D

Skriv en ny kommentar

hits