FORSIDEN OM MEG INTERNAT ANBEFALINGER FØLG MEG

nudl

I dag stod det fisk på menyen her på Lundeneset, nærmere bestemt rødspette. Kan ikke si det fristet så utrolig mye, og tok derfor fatt i noe annet spiselig. Nudler er vel noe de aller fleste elever på internatet har ettersom det er så enkelt å lage. Alt du behøver er en vannkoker, vann og en pakke med nudler. Billig og enkelt! 


vannkokeren er internatelevens bestevenn innenfor matlagingIdag begynte det forresten å snø her på Lundeneset! Heldigvis la den seg ikke på bakken, er ikke ferdig med høstens fine farger enda! Nå må jeg derimot sette i gang med lekser, har både innlevering og framføring som må bli ferdig til i morgen. Wish me luck!

Liker du nudler? 

 3 kommentarer

sundayfunday

Startet dagen med en liten tur på treningsrommet sammen med Mari og Hanne før det etterpå var middag - kylling. Har nesten aldri kylling her på Lundeneset, så god søndagsmiddag var det. Min søndag består hvertfall av rydding av rommet mitt. Har også litt lekser og får se hva som skjer videre. I går var Hanne, Oda og jeg forresten i fotostudioet her på skolen, legger ut noen bilder av det senere. Men nå bør jeg vel sette i gang før rottene inntar criben min (lol nei)


sneakypeaky - søte

Hva skal du idag?  


 minner om header konkurransen min her2 kommentarer

laurdag

I dag våknet jeg rundt halv tolv av noen som støvsugde utenfor rommet. Trodde klokka var rundt ni eller noe sånnt og skjønte ikke hvorfor noen begynte å leke vaskekone så tidlig. Endte opp med at jeg sto opp og tok en dusj. Har ikke spist noe enda ettersom frokosten her var før jeg våknet og neste måltid etter det ikke er før klokka to. Så nå står det snart grøt på menyen! Ah, gleder meg til det. Som skrevet er det lørdag her på Lundeneset, og alle andre steder i Norge (Europa, verden - tidsforskjell?..), så hva dagen fremover bringer, vet jeg ikke enda. Fristet faktiskt litt å bake, men vi får se hva som skjer. Skal hvertfall ikke tenke på skole, selv om jeg bor her. høhøhø lol


lundenesets herlige grøt og et gammelt trynevrengt bilde av bloggeren

Senere idag kommer det forresten en liten konkurranse, så stay tuned!

Har du planer for i dag?8 kommentarer

looking forward to the weekend

I morgen er det fredag, noe som betyr helg! Den siste dagen i uka slutter vi klokka fem over ett ettersom folk skal hjem for helga. Jeg skal derimot være en av de sikkert mange som tilbringer helga på Lundeneset, satser på det blir kjekt! Har ikke noen spesielle planer enda, men er som regel noe å finne på. Skal bli herlig å sove lenge for en gangs skyld, våkne på lørdagsmorgen med grøt til frokost. Åhh, lenge siden jeg har spist grøt.. Til deres info liksom. 


gode milkshaken jeg hadde sist helg jeg var her 


middagsplanen for helga ser hvertfall grei ut


Har du planer for helga? 3 kommentarer

bloggææn

Nå har jeg netopp kommet ut fra dusjen etter en herlig time med zumba. To jenter på skolen arrangerer det nede i gymsalen, de er utrolig flinke! Både Mari, Oda og jeg kom pustende og pesende opp på hvert sitt rom etter det var slutt. Vel, det gjorde sannsynligvis alle som var der. Nå skal jeg pakke ut fra kofferten jeg har levd i fra søndag før jeg starter på samfunnsleksa. 


herlige tøfler jeg fikk fra torunn en jul pluss mine fine ben


mitt klesskap

Tror jeg setter i gang. Hva har du gjort idag?  6 kommentarer

pack mah stuff

I går fikk jeg ikke tid til å blogge i det hele tatt, befant meg nesten ikke foran skjermen. Torunn og jeg tok en sykkeltur ned til Kiwi og Europris og endte opp med å se ut som noen svarte pikachu-søpelsekker på vei heim. Tror ikke det har regnet så mye som det har gjort nå her i Ølensvåg på en god stund, det faller bare ned! Så takk til Europris for de flotte regnjakke-søpelsekkposene. I dag ble stekt servelat servert i matsalen som middag. Kan ikke si det fristet så utrolig mye, så det ble pizza på Mari, Torunn og jeg.
Nå som vi er gode og mette er det bare å finne frem koffertene. I morgen får vi høstferie(!!!!!!!!!!!!!!!) så i dag tar nok pakking av saker og vasking av rom en god stund av tiden min.  Åh, gleder meg til å tilbringe en hel uke hjemme på jæren. Bare sitte å chille en hel søndag uten å måtte å stresse med reising og slikt til skolen. Kan ikke si noe annet enn at jeg gleder meg. 

Når får du ferie? 4 kommentarer

øveøveøve

Torunn og jeg befinner oss nå i skolebygget. Vi har begge hver vår prøve å øve på, men kan si vi ikke er så motiverte. 


koser vårs kan du si 

Har du mange prøver å øve på? 7 kommentarer

svært bra

I dag var det tid for romsjekk på Lundeneset. En gang i blant må elevene gjøre hvert sitt rom helt strøkent for å så få det godkjent eller ikke. Romsjekken ble denne gangen lagt til en mandag for noen av internatene, og man kunne høre støvsugeren bråke søndagskveld. Noen i personalet kommer å sjekker om rommet ser pent. Hvis det er svært bra blir man belønnet med to twist, viss det er bra får man en twist, viss ingen av delene får man ikke twist i det hele tatt. Bare en lapp hvor det står hva som bør gjøres bedre. 

 
lappen på pulten som møtte synet mitt etter morgensamling. her var twistene allerede i magesekken

Dere kan alltids få en liten sneek peak av rommet mitt. Legger ut flere bilder/video i et annet innlegg. 
Vil du se mer av rommet mitt på skolen? 9 kommentarer

Lundeneset

Fikk en kommentar fra ei jente som lurte på om jeg kunne skreve et innlegg om selve skolen ettersom hun vurderte å begynne her. So here it goes: 

Lundeneset VGS er en kristen internatskole som befinner seg i Ølensvåg, ca 50 minutt utenfor Haugesund. Plasseringen av skolen mener vel de fleste elevene er litt øde. Selve Ølenvsåg ligger 2,8 km fra skolen og her finner du Kiwi, Europris, Statoil, en frisør og en blomsterbutikk med kafe. Elevene pleier som regel å sykle, ta gåturer eller å få elever til å kjøre dem ned. Ellers er det ca 5 km til Ølen hvor de har litt flere butikker, mens Haugesund er plassen de fleste stikker viss de skal shoppe eller lignende.


oversiktsbilde over skolen - med logoen


og her har vi litt av søte statoil

Skolen tilbyr utdanningsprorgramma Studiespesialisering, Service og Samferdsel, Medier og Kommunikasjon og Påbyggning til generell Studiekompetanse. Det er 183 elever på skolen og 174 av dem bor på internatet. Man kan søke om å bo på enerom eller dobbeltrom uten, eller med bad. Selvfølgelig er romma med bad dyrest og en må regne med å bo på dobbeltrom et av åra man går på skolen. 
rommet til torunn og jeg ifjor. på dette tidspunktet hadde vi liggebesøk av silje, derfor den ekstra sengen. vi fikk det eneste rommet på internatet med sengen som var festet til veggen, noe som førte til at vi ikke kunne ommøblere og måtte møte det samme synet hver dag. kan legge ut bilder av rommet jeg bor på nå etterhvert. 

På Lundeneset bor det mennesker fra nesten hele landet! Her fins det folk fra Nordlandet, noen fra Sørlandet, mens andre bor kanskje bare 20 minutter unna skolen. Skolen har utrolig godt miljø og ettersom de fleste bor på internatet er det lett å få kontakt med folk. Mange syns det til tider kan være litt slitsom med folk rundt seg så ofte og da kan det være litt herlig å bare låse seg inn på rommet sitt. 


to hordalandschicks, og ei fra rogaland

De fleste mennesker liker å holde seg i akitivtet. Her på Lundeneset har vi et eget fotballlag til guttene og et til jentene. En kveld i uka blir det arrangert zumba i gymsalen, mens en annen er det volleyball som står på planen. Treningsrom fins det også, men viss du heller vil på tur i skog og mark har du nok å velge vrake mellom. Her er det mye natur og fjelltopper du kan bestige. Viss du derimot vil spille håndball, kan du stikke til Ølen for å være med på jente eller damelaget der. Om de har for gutter vet jeg ikke, men vil tro det. 


treningsrommet

I helgene på skolen pleier russen å arrangere litt av hvert. Fotballcup, Lundeneset Grand Prix og sist helg var det talentkveld. Til tider småting, andre ganger litt større arrangement. 

Viss man går på Lundeneset får man uansett en reise med i prisen. Første klasse reiser på studietur rundt om i Norge, mens andre- og tredjeklasse reiser sammen på studietur. Dette året kunne vi eldste velge mellom å reise til Malta, Hellas, Roma eller på interail til London, Paris og Barcelona. Jeg skal til Roma og kan ikke si annet et at jeg gleder meg til oppleve litt av Italia.  


fra norgesturen i fjor 
 
Man behøver ikke å være kristen for å gå her, men skolen er basert på kristne verdien og drevet av NLM.  Mange av elevene på skolen er kristne, det samme er lærerne. Det blir arrangert  møter på kveldstid og hver dag er det morgensamling med andakt. Viss man går på denne skolen er kristendom et eget fag man må ha. 

Innlegg om timeplan har jeg skrevet her.

Alt i alt vil jeg si dette er en utrolig bra skole. Dette er andre året jeg går på Lundeneset og vil si jeg trives. Jeg kjenner at jeg til tider savner det å bo hjemme. Å kunne slippe matkø og bare det å kunne tilbringe en hel søndagskveld hjemme istedetfor å bruke den på reising tilbake til skolen. Lundeneset er en skole jeg virkelig anbefaler! 


thumbs up for skolen!
 
Du finner også mer informasjon på hjemmesiden til skolen. Er det noe mer du lurer på? 3 kommentarer

lyden av død

I går morges var det tid for kaste bort søvnen til den øredøvende lyden av brannalarmen. Den meget ubehagelig høye ringinga ble omgjort til vekkerklokka til de fleste av elevene på skolen. En gang i året er det nemlig brannøvelse på skolen, og de to åra jeg har vært elev her har det hendt om morgenen.

I fjor delte jeg dobbeltrom med Torunn og personalet lot ikke brannalarmen hoppe over sin årlige rutine. Vi lå begge i en verden full av enhjørninger, sukkerspinn og rosa skyer, men til vår forskrekkelse ble denne verden fort omgjort til et rent mareritt. Jeg våknet og kunne ikke forstå en ting. Det mørke rommet hadde plutselig blitt omgjort til en scene for et ustemt orkester som spilte sangen sin umenneskelig høyt. Først lurte jeg på om Torunn prøvde å drepe meg ved å ha denne lyden til alarmklokke, men etterhvert begynte tankene mine å samle seg. Torunn var også litt lost på grunn av den brå vekkingen, men vi hoppet begge ned fra hver sin seng for å så spurte til klesskapet. Hettegensere og joggebukser ble dratt på, hvem ville vel gå ned i matsalen halvnaken til resten av skolen? Alle de 180 elevene satt som zombier nede på bordene og lengtet etter den varme senga, som de så brått måtte forlate, og vi gruet oss alle sammen til neste gang.

I går hendte egentlig det samme, men ettersom jeg hadde hørt lyden før, forstod jeg litt raskere hva som foregikk. Alle sammen møttes i matsalen, informasjon ble gitt, og deretter opp til senga igjen. Personalet brukte utrolig lang tid for å skru av brannalarmen i går, så når vi ankom rommene våre sto den forsatt og dundret. Lyden kan vel egentlig ikke beskrives, må heller oppleves, men jeg denne vekkinga er noe som rett og slett ikke anbefales.Har dere hatt brannøvelse på skolen?  8 kommentarer
Les mer i arkivet » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012
hits